Hija Islame

0

Fëmija im nuk dëgjon…cfarë duhet të bëj?

Baballarët dhe nënat shpeshherë ankohen se fëmijët e tyre janë të padëgjueshëm. Padëgjueshmëria mund të hetohet në moshën pesëvjeçare e ndonjëherë në moshën e tyre katërmbëdhjetë vjeçare. Në moshën pesëvjeçare, fëmijët e ndjejnë prezencën...

0

Makthet E Natës

A Ju Ka Ndodhur Që Fëmija T’ju Zgjohet I Trembur Gjatë Natës? Të Flasë Përçart Dhe Të Qajë Në Gjumë? Pa Diskutim Që Po. Të Gjithë Fëmijët Preken Nga Ëndrrat Dhe Makthet E Natës....

0

Dashuria për nënën

Tregimi në vijim është një ngjarje e shkurtër, mirëpo shumë tërheqëse dhe kuptimplote. Pas 21 vitesh martesë, hasa në një dashuri të çiltër. Para disa kohësh fillova ta kaloja kohën me një grua të...

0

Mirësjellja me prindërit

Një këshillë e Artë, bëni durim dhe lexojeni Mirësjellja me prindërit: – Jezid ibn Habibi (Allahu e mëshiroftë) thoshte: “T’i mundësh prindërit me fjalë është sjellje e keqe.” – Hasen El-Basriu (Allahu e mëshiroftë)...

0

A mund të hajë shtatzëna mjaltë?

Tash kur jeni shtatzënë bëheni merak se mos ndoshta mjalti është i dëmshëm për ju ose për foshnjën. Për më tepër mund të keni dëgjuar se mjalti nuk iu jepet fëmijëve të vegjël… Ass....

0

ALLAHU E FAL GABIMIN

MËSIME DITORE NGA DYZET HADITHEVE TË NEVEVIUT! Ibn Abasi, Allahu qoftë i kënaqur me të dytë, ka thënë: I dërguari i Allahut, salAllahu alejhi ue selem, ka thënë: “Allahu përshkak meje ia fali umetit...

0

Varri të thërret!

O biri i Ademit! Ec me shoqëri mbi tokë, ndërsa do të hysh në barkun tim i vetëm. O biri i Ademit! Gëzohesh dhe bën shaka mbi shpinën time, por do të qash në...

0

SPANJA BËN TË DETYRUAR ISLAMIN NË SHKOLLA

Një vendim i çuditshëm është konsideruar ai i qeverisë spanjolle për të futur me detyrim mësimin e Islamit në shkolla. Vendi iberik heq petkun e identitetit të krishterë të ruajtur për shekuj të tërë,...