Category: Histori Islame

0

Kjo eshte dynjaja

Rrëfehet se profeti i Zotit, hazreti Isai a.s, shoqërohej një ditë nga një burrë. Ata kishin marrë me vete tre kulaçë për ti konsumuar gjatë rrugës. Kur u ulën për të ngrënë dhe hapën...

0

VAJZA E CILA E DO KUR’ANIN

Më mori në telefon një vajzë dhe më tha: Unë po mundohem të lexoj sa më shumë Kur’an, por, po ndiej një lodhje, kështu që e më lejohet ta lexoj me zë të vogël...

0

Dy rrugë për ta larguar frikën nga vdekja

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem thotë: “Ekziston frika se do të mblidhen popujt kundër jush siç mblidhen njerëzit rreth ushqimit.” Thanë: “Pse, do të jemi pak atë ditë, o i Dërguari i Zotit?” Tha:...

0

Gruaja jote

Shumicën prej artikujve që kam lexuar për martesën, fokusohen në atë se si gruaja duhet të jetë e besueshme, lojale, e dashur, e butë ndaj burrit të saj. Këto artikuj janë shumë dobiprurëse dhe...

0

Ku e deshironi vdekjen tuaj?

(PERKUJTUES I MREKULLUESHEM) Nje mesuese e Kur’anit, gjithmone ju thoshte nxenesve te saj te jetonin sipas ketij ajeti: وَعَجِلْتُ إِلَيْكَ رَبِّ لِتَرْضَىٰ “… e une u nguta per tek Ti, o Zoti im, qe...

0

Pse femrat qajne?

Njehere nje person duke biseduar me nje njeri te moshuar e pyeti “Kam kaluar tere jeten duke pyetur veten time se perse femrat qajne, a mos valle e dine ti arsyen o plak i...

0

Burimi i një jete të ndryshuar

Musai punonte prej vitesh në Gjermani. Ishte me letra të rregullta, por akoma nuk kishte gjetur një punë të përhershme. Prej më se një jave punonte te Hansi, një burrë 50-vjeçar, profesor i kimisë...

0

Vizita…

Më kishin thënë që ishte operuar dhe kishte një javë në spital. -Të shkuara, in sha Allah shërohet sa më shpejt! -thashë pa u menduar shumë. Megjithëse ishte njëri nga shokët e mi të...

0

Krahët e nënës

Gruaja e re erdhi së bashku me foshnjën e saj në çerdhen më moderne të qytetit dhe iu drejtua burrit, i cili nga shkrimi i zbukuruar mbi tavolinë, nënkuptohej që ishte drejtor. -Dëshiroj ta...

0

Lot për prindërit

Abbas Betavi, i cili tash e 26 vjet pastron kufomat në Xhide, tregon një ngjarje interesante që i ka ndodhur atij: “Ishte fillimi i haxhit, më thirrën nga aeroporti i Xhides dhe më thanë...