Hija Islame

0

Cfar ndodh nëse ta pren maca rrugen ?

Hija-Islame sjell pran jush video ligjerata të ndruyshme nga hoxhallarë të ndryshëm. Në vazhdim do të dëgjojmë ligjerat nga hoxha i nderuar Dr. Shefqet Krasniqi. Do të vazhdojmë të sjellim pran jush video të...

0

Duaja Para Gjumit

Video në të cilen do mund të lexoni duan para se të fleni . videoja është me titra shqip.Hija-Islame do të vazhdoj të sjell pran jush video nga të cilat të gjith bashk do...

0

Nuk ka turp në fe

Pyetje: Deri në ç’pikë është e saktë thënia “Nuk ka turp në fe”? Përgjigje: “Kjo shprehje i përshtatet asaj që ka dashur të thotë Aishja, radijAllahu anha, për gratë e ensarëve të cilat pyesnin...

0

Theksoji të mirat e burrit tënd

Përderisa askush nuk është i pajisur me të gjitha cilësitë e mira, theksimi duhet të bie mbi cilësitë positive që i ka burri. Inkurajimi, lavdërimi dhe mirënjohja duhet t’i shprehet rregullisht burrit sepse i...

0

19 Rregulla per gruan ne Ramazan

1. Agjërimi është adhurimi i Allahut me lënien e ushqimit nga lindja e agimit deri në perëndimin e diellit. 2. Agjërimi i muajit të Ramazanit është shtyllë nga shtyllat e Islamit, kush e mohon...

0

Vajza jetime dhe vlera e lutjes !

Një vajzë ishte jetime, dhe në këtë botë si kish mbetur gjë tjetër veçse e ëma. Vjen dita dhe martohet, mirëpo fati i saj nuk ishte sic e kishte enderruar. Burri dhe familjarët e...

0

Nje grua e keqe

Disa gra i bëjnë burrat e tyre të mos i pëlqejnë për shkak të paedukatës së tyre dhe fjalëve të këqija. Për shembull, ata përballen me burrat e tyre duke ja përmendur gabimet e...